donderdag 3 februari 2011

Doe-het-zelf vaderschapstest te koop bij botika’s Curaçao

Eindelijk is-ie dan: de doe-het-zelf DNA test in de apotheken van Curaçao. Je wint er geen rechtzaak mee, maar je weet wel zeker wie de vader van je kind is.

En dat is handig, want één op de vier moeders heeft bij de geboorte van hun kind geen idee wie de vader is (wel wie het kan zijn). En dan heb je het over 500 kinderen per jaar. Vermenigvuldigt met al die kinderen en volwassenen die al jaren met dit dilemma lopen.

Tot nu toe waren er haast alleen doe-het-zelf-testen verkrijgbaar via internet. Veel mensen hebben hier echter geen internetverbinding of creditcard en blijven dus met hun vragen zitten,

Creditkaart of niet, je moet toch flink in de buidel tasten: De doe-het-zelf test kost 795 (300 euro) gulden en bevat steriele wattenstaafjes, bemonster-enveloppen waar de steriele wattenstaafjes na het afnemen van de test in moeten, handschoenen, een verzamel-envelop, drietalige instructies en zelfs een pen.

Na het afnemen van wangslijm bij alle betrokkenen, dient de verzamel-envelop naar het Curaçao DNA Center te worden teruggestuurd. Deze zorgt voor de verdere afwikkeling van de test.

Dus helemaal doe-het zelf is het ook weer niet. De test gaat overigens naar een Amerikaans laboratorium dat binnen vijf tot acht werkdagen uitsluitsel geeft. Als de test juist afgenomen is, zijn de resultaten voor 99,99% betrouwbaar”, zegt de leverancier.

Mocht je ten behoeve van een alimentatiezaak toch een rechtsgeldige test willen hebben, dan kan dat ook. Alleen verdwijnt dan de doe-het-zelf component en ga je direct naar de leverancier. Hij opent dan het doe-het-zelf pakketje en voert de wattenstaaf-procedure uit. Daar ontvangt-ie dan nog eens 900 piek voor, want dit geintje kost 1695 gulden (700 euro)

Funda Müjde in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (5'31")

Geen opmerkingen: