vrijdag 17 december 2010

Gaten in de wegen

De toestand van de wegen op Curaçao mag dramatisch worden genoemd. De afgelopen maanden werd ons eiland geteisterd door hevige regenval – waarover ik al eerder berichtte – en dat heeft de toch al niet in goede staat verkerende wegen de nekslag toegebracht.

Automobilisten met ski- of zeilervaring doen er hun voordeel mee, want laveren rondom de duizenden gaten is een ware sport geworden.

Zolang de regen voorduurd heeft repareren niet veel zin, dus kuieren vier asfaltauto’s met emmer en schep dagelijks over onze kapotte wegen om de gaten te vullen. Niet dat dat veel helpt, want vullen op een natte ondergrond is water naar de zee dragen.

De bewoners van Julianadorp zijn het nu echt zat. Deze voormalige Shell-wijk, die nog steeds gezien wordt als wit/nederlands bastion wordt al jaren door de politiek links gelaten. De wijk is allang niet meer wit, ’s avonds zelfs pikzwart: geen enkele lantaarnpaal doet het meer.

Op de hoofdweg rijdt men niet meer om de gaten, maar om het asfalt. Afgelopen week is een auto over de kop geslagen toen het door een gat (aangezien als een plas water) reed. De buurtvereniging is het nu echt beu. De ontbrekende verlichting zorgde eerst voor een diefstal en inbraakgolf, nu voor slecht zicht – en in combinatie met de gaten voor levensgevaarlijke situaties.

Ondanks de vele verzoeken tot overleg lukt het de buurtvereniging Fundashon Julianadorp niet om een concrete afspraak te maken met de Minister of met zijn vertegenwoordiger. De club heeft nu een klacht hierover ingediend bij de Ombudsman mevr. Alba Martijn.

De wijk Julianadorp telt 400 woningen. Hiervan zijn ruim 290 bewoners aangesloten op het e-mailsysteem van de Fundashon. “Via de mailings is er afgelopen jaar veel contact tussen bewoners ontstaan. Het regent veel op ons eiland, maar het regent ook dagelijks klachten over de zeer gevaarlijke toestand in onze straten”, zo stelt de buurtvereniging

Sulay Reval in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (5'27")

Geen opmerkingen: