woensdag 18 april 2007

Loesje op Curaçao: Mama Kupa......

Aanstaande vrijdag 20 april 2007 zijn er verkiezingen voor de Eilandsraad, zeg maar de volksvertegenwoordiging van Curaçao. Op de andere eilanden van de Nederlandse Antillen zijn er ook verkiezingen. Als het goed is, zijn dit ook de laatste verkiezingen in deze hoedanigheid, omdat het statuut van het Koninkrijk der Nederlanden, waar de Antillen toe behoren, gaat veranderen.

De term "slotverklaring" waarmee het geloten akkoord tussen de Antillen en Nederland wordt bedoeld, beheerst en polariseert de verschillende verkiezingcampagnes van de politieke partijen op Curaçao.

De huidige Eilandsraad heeft deze slotverklaring namelijk verworpen en daarmee de toekomst van het eiland in onzeker vaarwater gebracht. Dwars door gezinnen, bedrijven en partijen loopt een scheidslijn: of je bent Pro Slotverklaring of je bent Contra Slotverklaring!

Een groep bezorgde burgers (van de Fundashon Pro Pueblo - stichting vóór het volk) is een Loesje-achtige campagne gestart om burgers te overtuigen een politieke partij te stemmen die VOOR de Slotverklaring is. Dit doen zij onder de naam 'Mama Kupa' (woordspeling op de bezorgde moeder). Met gevatte 'one-liners' wordt op publieke plaatsen gecommuniceerd over het eigenbelang van politici ten opzicht van het eilandsbelang van de bevolking.

Mocht je een aantal mooie oneliners van Mama Kupa willen lezen, klik dan hier. En als je het Papiamento niet machtig bent, vertaal het dan hier.

* Is het voor de autonomie van ons volk, of voor de autonomie van onze politici?

Geen opmerkingen: