zaterdag 25 juni 2011

Atrako op klaarlichte dag

Het filiaal van Old Freeport Shop in Zuikertuintje Mall op Curaçao is vrijdag rond half twaalf overvallen. Hierbij werden de vitrines ingeslagen en zijn onder andere horloges geroofd. Er werd verschillende malen geschoten, maar niemand raakte daarbij gewond.

Drie daders kwamen te voet het winkelcentrum binnen en droegen volgens politiewoordvoerder Reggie Huggins 'mitrailleurs'.

Veel getuigen
Huggins zegt dat er veel mensen zijn die de overval gezien hebben, dus veel getuigen. Ook zijn er verschillende camera's in het winkelcentrum die de overval opgenomen hebben. Eén getuige meldt dat twee daders een helm droegen en één dader een 'sok'.

De medewerkers van Old Freeport Shop zijn in shock. Het filiaal maakt deel uit van de keten van Freeport Jewelers op Curaçao en dit is al de vierde overval op een van de filialen.

Slachtofferhulp
De politie heeft de slachtofferhulp van 'Skuchami' ingeschakeld om het winkelpersoneel en de vele omstanders die getuigen waren van de overval hulp te bieden

Na de overval is de groep weggerend en gevlucht in een klaarstaande auto. Over de buit is nog niets bekend maar de ravage in de juwelierszaak was enorm.

Een verslag van Dick Drayer (6'08")
Ooggetuige in het Papiaments (1'26")

Geen opmerkingen: