woensdag 2 april 2008

Ank Bijleveld en Romario, revisited

Het was een drukke dag vandaag. In de ochtend werd duidelijk dat de oppositie het opnieuw niet aandurft om met Ank Bijleveld, staatsecretaris van Koninkrijkszaken, te praten. Ze hebben weer een reden in de kast gevonden om het overleg te boycotten. Dit keer was het de korte spreektijd, waardoor men het niet zinnig achtte om überhaubt te spreken. Op de achtergrond speelde ook nog mee dat Ank Bijleveld in haar voortgangsreportage naar de Kamer de conclusie trok dat 15 december, de datum dat Curaçao autonoom wordt, niet meer haalbaar is. Ze had deze conclusie niet gecommuniceerd met de mensen die aan de politieke tafel zitten en dus sprak ze - volgens Pedro Attacho, voorzitter van de Staten (de '2e Kamer' van de Antillen) - voor haar beurt en was haar conclusie voorbarig. De oppositie kon dit zetje wel gebruiken om Nederland opnieuw van arrogantie te betichten....en inderdaad, erg handig is het allemaal niet.

Na Ank Bijleveld ben ik doorgereden naar het SDK stadion, waar Romario 3 voetballertjes selecteert voor een stageplaats bij Fluminense in Brazilie. De voormalige PSV-spits is hier op vakantie en hij schijnt al zijn vakanties tenminste 1 dag te vullen met een actie voor het goede doel. Morgen zal hij een benefiet wedstrijd spelen voor een school met moeilijk lerende kinderen.

Romario is grijs aan het worden. Hij heeft nog wel een redelijk lijf, dat niet zoals Maradona aangetast is door drank en drugs. Romario wil echter nog steeds geen interviews geven en daarom mocht ik blij zijn met de 3 zinnen die hij in het Nederlands terugbrabbelde. Je kunt het horen op mijn nieuwslog.

Geen opmerkingen: