vrijdag 28 mei 2010

Vespucci-leerlingen in quarantaine

Elk jaar moeten de leerlingen van het Vespucci-college op Curaçao in Quarantaine. Ter voorbereiding op hun staatsexamen voor vmbo, havo en vwo.

Het Vespucci is de enige school op Curaçao die exact het Nederlandse onderwijsprogramma en dus ook het Nederlandse staatsexamen volgt. De school is ooit opgezet om kinderen van Nederlandse mariniers - met een tijdelijke stationering op Curaçao - Nederlands onderwijs aan te bieden. Vanwege het tijdsverschil tussen Curaçao en Nederland kunnen die examens niet tegelijkertijd worden afgenomen. En om te voorkomen dat de vragen en goede antwoorden vanuit Nederland via moderne communicatiemiddelen de leerlingen op Curaçao bereiken, nog voordat zij examen doen, stelt de staatsexamencommissie de quarantaine verplicht in. Klokslag 8 uur gisteravond meldden de examenkandidaten zich in de lobby van vakantieresort Savannah. Het resort is hermetisch afgesloten van de buitenwereld.

Rob van der Enden, leraar Aardrijkskunde leidt de quarantaine-operatie (6'38")

Onze correspondent op curacao meldde vanochtend dat alles probleemloos is verlopen. het examen aardrijkskunde is goed gemaakt.

Geen opmerkingen: