zondag 21 september 2008

Daniel is ACHT!

Daniel is vandaag 8 jaar geworden.

Uiteraard is deze dag al weken hét gespreksonderwerp van de dag. En dan met name op aangeven van de jarige zelf. Hij had ook een verlanglijstje samengesteld (in deze volgorde):

1) een PSP
2) een PS3
3) een DS
4) spellen
5) Lego
6) Fiets

Het is dus een fiets geworden, een hele stoere (zie foto). Hoewel we verlanglijstjes graag ter wille zijn, vonden we het als ouders toch verantwoorder om iets te geven waarmee Daniel naar buiten gaat. Het weer is namelijk nooit een spelbreker, maar de gamecomputers wel. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor menig ouder. Mocht je ouder zijn in Nederland: het weer heeft niets te maken met altijd maar achter de PS2 of Wii hangen.........


Helemaal zonder spellen kwam Daniel niet te zitten, want hij heeft nog een grote broer die net zo vaak achter de game-computer wil zitten. Dit houdt in dat een kado in deze sector ook voor eigen gebruik geschikt is......
Toen ik Jonathan wat extra geld gaf voor dit iets te dure kado, was hij ook weer zo slim om te vragen of ik hetzelfde zou doen met Daniel, zo rond zijn eigen verjaardag in december....;).

Vanmiddag hebben we zijn feestje. Activiteiten rond het zwembad, want het weer is weer prima. De BBQ aan zo rond 5-en. De voorbereiding van het feestje is nu in volle gang. Ik heb me even gedrukt om wat op de weblog te zetten. Vanwege de vele regenbuien van de afgelopen dagen, was onze porch bezaait met vliegende mieren*. Voor lezers die hun roots hebben op Curaçao of Afrika is dit zeer herkenbaar, voor de overigen: zoveel mieren, dat de witte muren zwart zien. Ze zijn hier niet zo groot als in Afrika, dus ook niet zo eetbaar. Maar wel veel, heel veel. Dus moet de bezem door het huis en de porch voordat alle gasten komen.

Daniel was erg blij met alle e-mail felicitaties van familie en vrienden uit Nederland. Zelfs cyber-Oma 'swum' (82) belde via Skype en haar webcam om hem te feliciteren.

Daar gaat de bel, de eerste gasten.....

--------------------
* vliegende mieren: lees ook http://www.casaspider.com/live/2005/09/vliegende_mieren.html

4 opmerkingen:

Donna zei

Nou Dick, van harte gefeliciteerd met je mooie zoon Daniel. Mijn zoon Maurice is net zo oud als Daniel. Maurice is in april van dit jaar 8 geworden. Het is zo makkelijk om hun leeftijd te onthouden. Je hoeft alleen te kijken in welk jaar we leven. 2008 - 8 jaar.
Helemaal mee eens met het kado. En vooral op Cura waar het weer elke dag super is.

By the way, weet je dat we onze 2e zoon Dennis bijna Daniel hebben genoemd?

Ik hoop dat hij een mooie dag heeft gehad.

Dick Drayer zei

@Donna: leuk verhaal. Mocht je op Korsou zijn, dan moeten ze samen maar eens op de fiets (of achter de playstation....)

De dag was zeker mooi. ik zal straks iets op de weblog plaatsen..
grt
dick

Hans Drayer zei

Daniel van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag. Wel iets later maar toch. Ik hoop dat je een leuke dag hebtr gehad en aan het filmpje te zien is dat gelukt. Doe de groten aan je broer en mijn broer en aan je moeder.

Hans

CasaSpider zei

Gefeliciteerd met Daniel's achtste verjaardag!
De vliegende mieren herinner ik me nog wel, heb het zojuist even teruggelezen:
http://www.casaspider.com/live/2005/09/vliegende_mieren.html