donderdag 11 februari 2010

Ank Bijleveld maakt pijnlijk grapje

Ank Bijleveld maakte gisteravond een pijnlijk grapje op een persconferentie op Aruba, dat gelukkig goed werd opgelost door premier Mike Eman.

Om de goede relatie te benadrukken met de nieuwe regering van Aruba vertelde ze tussen haar politieke punten in dat ze samen met Eman een pastecchi had gegeten op straat. Tussen neus en lippen zei ze toen dat ze “blij was dat Eman geld bij zich had om te betalen” (oeps) en dat ze “even bang was dat-ie geen geld bij zich had” (oeps again).

Saillant detail: tijdens dit bezoek is gesproken over de aflopende ‘ontwikkelingshulp’ van Nederland aan Aruba. Wat dat betreft was de opmerking van Ank wellicht ook scherp! Eman grapte er gelukkig overheen dat Ank uiteindelijk een Dutch Treat kreeg.....
Eventjes eerder had ze de zaal ook al stil gekregen toen ze een vergelijking maakte tussen de 100 dagen van Eman (zijn kabinet zat eergisteren 100 dagen) en de 100 dagen van Balkenende: “wij gebruikten die 100 dagen om te luisteren, u om te werken en zaken aan te pakken” (oeps).

Dick Drayer over de grapjes van Ank Bijlveld (7'03")

Geen opmerkingen: