Ingewijden wisten het al: samen met vriend Jos Campman en nog een kleine crew van hardwerkende mensen zijn we begonnen aan een reeks van 17 afleveringen televisie op CBA-network (TV11) in de Nederlandse taal.
Het nieuws- en achtualiteitenprogramma heet 'Drayer & Campman' en wordt wekelijks uitgezonden op dindag- en zondagavond om 21.00 uur.
En dat de kop er af is, is niets teveel gezegd. Televisiemaken op Curaçao is leuk, maar de manier waarop is toch heel anders dan in Nederland. Iedereen die op Curaçao weleens TV 11 of Telecuracao heeft opgezet weet waar ik het over heb. Maar dat mag de pret niet drukken.
Jos en ik hebben samen met Aysheline (cameraregie), Reitze IJbersen (zoon van wijlen NCRV-Rene IJbersen), Nelly Rosa (redactie) en Henny Geijs (sales) in no-time een half uur televisie in elkaar gezet, dat in ieder geval kwa inhoud boeit. Uiteraard valt er veel te verbeteren en dat gaan we ook doen.
Voor de eerste uitzending was minister van Onderwijs en Gezondheidszorg, Omayra Leeflang uitgenodigd. Zij heeft ook mediazaken in haar portefeuille en zij mocht komen uitleggen waaro meen Nederlandstalig TV-programma nodig is op de Curaçaose TV. Tegenover haar zat Mario Kleinmoedig, de eerste homo op Curaçao die uit de kast durft te komen en invulling wil geven aan homo-emancipatie op het eiland. Het is iedereen bekend dat Omayra daar geheel anders over denkt (over homo-emancipatie).
Als derde gast was Jeroen Boomgaardt uitgenodigd. Hij is mede-directeur van WaraWara-gps, het bedrijf dat vorige week de 'TomTom' voor Curaçao lanceerde.
Televisiemaken is iets anders dan radio. Zonder beeld is er meer ruimte voor 'foutjes', kun je kijken waar je wilt en is het makkelijker communiceren met mensen op de vloer. Onze tijd is bovendien beknopt, dus moet de regie strak zijn. En dat is niet altijd even makkelijk met Curaçaose politici die gewend zijn om de microfoon minutenlang te claimen zonder interruptie.....
Morgen alweer aflevering twee. We zijn druk bezig om Joost Pronk aan tafel te krijgen (hij heeft toegezegd). Pronk wordt verdacht van tropische vogelsmokkel naar Nederland. Daarnaast staat Bonaire in het nieuws vanwege invallen van de Nederlandse en Antilliaanse justitie bij hooggeplaatste politici op het eiland in verband met drugd- en goudsmokkel en andere vormen van slecht en ondeugdelijk bestuur. We proberen de makers van het zwartboek dat aan de basis ligt van de actie van justitie aan tafel te krijgen.
kijken dus, dinsdagavond 21:00 uur, TV11
1 opmerking:
Ik lees de artikelen altijd met veel plezier, hier vanuit het regenachtige en frisse Amsterdam (herfst komt eraan).
Online stream misschien een ideetje? Of een eigen YouTube kanaal? Ik zou Leeflang graag met Kleinmoedig in gesprek zien hier in Amsterdam.
Ik hoor het graag!
Een reactie posten