vrijdag 2 januari 2009

Een bewogen 2009!

Oef, de feestdagen in de 'donkere' maand december zijn weer voorbij. Het gewone leven kan weer beginnen. Wat mij betreft prima, want ik erger mij toch wel aan al die onproductieve dagen aan het eind van de decembermaand. Ik krijg steevast het gevoel dat er iets heel speciaals staat te gebeuren, zo rond Kerst en Oud en Nieuw, maar steevast is er ook de deceptie dat alles al is een keer is gedaan en dat er dus niets nieuws is in deze tijd....

De dagen tussen Kerst en Nieuwjaar lijkt het wel of alles stil staat. Op mijn werk hadden ze besloten dat er in de ochtend maar geen nieuws, dan wel een fatsoenlijke programmering moet zijn. En omdat je toch op je werk moet verschijnen, hang je dus maar een beetje rond. Allemaal in afwachting van de oudejaarsshow op 31 december, waarbij je oliebollen achter de microfoon staat te eten en zo half/half terug kijkt op het afgelopen jaar op een tijdstip dat je nog geen vuurwerk af mag steken en de dag naar 0.00 uur nog lang is.

Ik merk dat ik veel liever vooruit kijk.

Curaçao gaat een spannend jaar tegemoet en als je bedenkt dat het afgelopen jaar al spannend was en toch niet in de geschiedenisboekjes terecht zal komen, begrijp je dat ik nog veel liever vooruit kijk....
In april - zo is de planning - zal het volk van Curaçao zijn oordeel vellen over de koers van de staatkundige hervorming, die het afgelopen jaar ferme stappen heeft laten zien. Curaçao mag zich dan -weer- uitspreken over haar bestuurlijke en politieke toekomst. Emily de Jongh-Elhage heeft haar politieke lot - terecht - verbonden aan dit referendum. Een aftreden van haar regering als 'het volk' niet met haar meewil is wel het minst erge wat ik mij in kan denken. Ik waag mij nog maar niet aan beschouwingen, zo aan het begin van dit jaar, maar er zijn wel een aantal horror-scenarios denkbaar als Curaçao weer eens dwars gaat liggen....

De premier is in ieder geval optimistisch, maar waar ze dat gevoel aan ontleend is mij een raadsel. Het is immers makkelijker om in een referendum tegen te stemmen dan voor en het is de regering tot nu toe niet echt gelukt om de voordelen van een nieuw Curaçao aan de bevolking te laten zien.

Deze week begint in elk geval aardig. Vandaag komt de Nederlandse delegatie voor het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) aan op Curaçao. Morgen ga ik met ze mee op werkbezoek naar de ISLA en de Bon Futuro gevangenis. Twee hete hangijzers in de Nederlandse politiek en bij voorbaat controversieel, want in de Curaçaouse politiek kijkt niemand op of om over deze twee dubieuse dossiers van ons eiland.

En zo voorspel ik dat 2009 een bewogen jaar gaat worden en dus bij voorbaat spannender dan de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw. Ik ben blij dat dat achter de rug is.

Iedereen een zelfde bewogen jaar toegewenst!!

1 opmerking:

gerreth en yvonne zei

hoi dick
wat leuk dat je ons blog aan het volgen bent.
tot nu toe komt onze droom aardig uit met alle beesten enzo en we leven hier op banada bao dan ook echt lekker als je savonds buiten zit en je kids spelen lekker naast je en je hoort/voelt de rust en wind en alles om je heen dan weet je waarom je hierheen bent gekomen. (nou moet ik wel zeggen dat we weinig buren hebben alleen wat familie om ons heen) alleen moet de groente/fruit tuin nog een beetje verder uitbreiden.
groetjes van gerreth en yvonne