maandag 7 december 2009

Sinterklaas geschminkt...

De dag na de avond ervoor. Sinterklaas is vertrokken. Niet met een afscheidsritueel waar half Nederland nu van in de war is. Hier op ons eiland gaat de Sint nog gewoon weg, zonder dat je't in de gaten hebt.

Wel prominent in de lucht hangt de discussie over het vermeende rascisme van het Sinteklaasfeest. Een discussie die naar het zich laat aanzien voornamelijk door elitaire Europese en Antilliaanse Nederlanders wordt gevoerd. De rest van onze samenleving vindt het een fantastisch feest en schminkt zwart of wit het gezicht in goede plooi:

De Sint op deze foto poseerde tijdens zijn bezoek op de voetbalclub van Jonathan en Daniel. Als je meer foto's wilt zien, klik dan even door naar mijn fotosite.

Daniel is nu negen jaar oud en dat is traditiegetrouw ede leeftijd dat het geloof in de Goedheiligman gaat wankelen. Deze transitieperiode vind ikzelf altijd zeer vermakelijk, want statements over nep- en echte sinterklazen wisselen elkaar in rap tempo af. Zo kan Daniel over bovenstaande Sint vermelden dat zijn baard wel erg slecht geplakt is, maar moeten we wel Wii-spelletjes kopen uit Madrid. Want daar komt zijn Wii-computer ook vandaan; wijs geworden door de spelletjes hier op Curaçao, die uit Amerika komen en dus niet op zijn Wii zijn te gebruiken.

0-0-0-0

Zo af en toe krijgen we leuk bezoek hier op Curaçao. En dan bedoel ik niet privé bezoek, maar bezoek op het radiostation. De film 'Loser of Lover' is afgelopen week in premiere gegaan op Curaçao en de producent had besloten dat de hele cast van de film bij de premiere moest verschijnen. Waarschijnlijk een cadeautje, want het is hier altijd lekker weer. Wellicht heeft ook meegeholpen dat de regisseur Dave Schram een partner heeft van onze mooie eiland en hier zelfs een huis heeft.

Hoewel ik vrijkaartjes had, kon ik de film helaas niet bijwonen. Najib Amhali trad op op Mambo en daar had Aysheline al kaartjes voor geregeld.

Geen opmerkingen: