zondag 21 december 2008

De Mongoolse Vuurpot

Zondagavond. Net een DVD-tje van de hoogtepunten van Feyenoord van vorig seizoen gekregen, vraagt mijn computer wat-ie moet doen:

Nee zonder gekheid: we hebben net een weekje Betty en Juliën, twee oud-AzG-ers op bezoek gehad, dus het was reuze gezellig. Ik durf te stellen dat er deze week meer ICT-kennis over Artsen zonder Grenzen op Curaçao was dan in Amsterdam......

We hebben beiden net op de KLM en Martin Air gezet - ze reisden apart - maar als ik Nelie Smit-Kroes mag geloven, vliegen ze volgende keer samen. Betty en Juliën vielen met de neus in de boter, want afgelopen dinsdag was Jonathan jarig en Aysheline gisteren. Jonathan ging vrijdag met zijn maatjes naar de bioscoop - terwijl wij op Mambo happy hour vierden - en zaterdagavond vierde we Aysheline's verjaardag met 'Mongools pannen' op de porch. Een bijzonder geslaagde exercitie bij ondergaande zon. De traditie komt uit Mongolie en wordt ook wel de Mongoolse Vuurpot genoemd.

De pan wordt verhit door middel van houtskool en gevuld met bouillon. Daarin kun je vervolgens je groenten en vlees in koken. Erg lekker!
Het idee kregen we onlangs van Tineke Knaap, collega van Aysheline op Ban Bria.

Aysheline is 45 geworden en lijdt daar niet zichtbaar onder. En dat is maar goed ook, want je moet je energie alleen maar steken in dingen die je kunt veranderen. Zo steken we op dit moment heel veel energie in onze koffers pakken, want morgen vliegen we naar Florida, waar we een weekje op het huis van een vroegere vriend gaan passen, Nick Heemskerk. Hij woont in Orlando, dus Disney ligt binnen ons bereik. Van mijn baas mag ik een Aple kopen in de States, dus wat mij betreft kan de vakantie niet meer stuk.

Ons huis wordt zo lang beheerd door onze lieve vriendin Corien Leysner en dochter Djimantie. Ik zal proberen een reisverslag bij te houden, want een erg trouwe schrijver was ik deze maand niet!

Ik moet je zeggen dat de voorbereiding op en de verslaglegging van de RTC nogal wat tijd en energie heeft gekost. En dat is jammer, wat ik beweerde net dat je dat alleen maar moet doen als je iets kan veranderen..............................

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Als een echte ajax fan had je kunnen weten dat er geen hoogtepunten zijn bij f.