woensdag 16 mei 2007

Tragisch ongeval

Gistermiddag om 5 uur werden wij opgebeld door onze lieve vriendin Marla, met het tragische nieuws dat Jurgen Max Wezer, een goede vriend van hun en inmiddels ook van ons door een noodlottig ongeval is omgekomen. Jurgen is slechts 23 jaar geworden.

Jurgen was bezig met het repareren van de auto van zijn moeder, Lucia, toen de auto van de krik viel en bovenop hem terecht kwam. Hij was op slag dood.

Wij leerden Jurgen kennen bij Marla en Dennis in huis. Vaak kwam hij samen met zijn moeder Lucia. Hij was enig kind. Een rustige jongen met gouden monteurshanden. Op Koninginnedag hebben we hem voor het laatst gezien. op Punda.

De avond ervoor hebben Aysheline en ik bezoek gehad van een vuistgrote zwarte vlinder. Op Curaçao een (hardnekkig) bijgeloof voor een aanstaand doodsbericht.
De vlinder heeft overigens meerdere symbolische betekenissen, zowel algemene als Christelijke. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven vanwege zijn teerheid en korte levensduur. In de christelijke traditie symboliseert de vlinder de overgang naar het hemelse leven: bij het sterven van de mens ontstijgt de ziel haar stoffelijk omhulsel, zoals een vlinder haar pop.

Ik moest denken aan Dennis die Jurgen als zoon behandelde. In oktober vorig jaar maakten we de dramatische dood van de broer van Marla, Heinrich mee en nu opnieuw groot verdriet, of zoals Dennis zei: "dit valt niet te begrijpen...."

De Extrá van vandaag meldde het ongeval.

Geen opmerkingen: