zaterdag 28 maart 2009

Nederland vakantieland

Tot mijn schrik zie ik dat ik ruim een maand deze weblog links heb laten liggen. Tijd zal ongetwijfeld een rol spelen. Zeker gezien het feit dat ik dagelijks mijn nieuwslog op www.knuku.com moet bijhouden. 

Het is nu zaterdagmorgen en ik kijk vanachter een grote mooie applemachine de troosteloze, trieste en grijze wereld van Nederland in. Sinds mijn aankomst, afgelopen woensdag, heeft het aan een stuk door gemiezerd! Nederlanders zijn er zo aangewend, dat ze op de radio melden dat het een beetje grijs is vandaag. Een beetje? Mensen kom aan, get a grip!

Gelukkig vergoedt het ontmoeten en zien van oude bekenden veel en heeft een beetje kroeg al snel sfeer en ambiance als de regendruppels de beslagen voorruit van een new design voorzien.

De afgelopen dagen ben ik bij mijn moeder in Apeldoorn geweest. Zij is de reden voor mijn kort verblijf. Het gaat redelijk goed met haar, al moet ze wel weer onder de scan, omdat er een vlekje is ontdekt op haar nieren. 

Verder reis ik het land door en constateer dat de hele wereld in scheiding ligt. Is er een virus? Epidemie? Ik was uiteraard op de hoogte van de statistieken hier te lande, maar als je op een willekeurige dag drie vrienden bezoekt en zij bij binnenkomst zeggen: "Dick, ga even zitten, we moeten je wat vertellen", dan is het wel schokkend. Het vierde koppel dat ik die dag zou bezoeken, heb ik van te voren opgebeld en gevraagd of ze nog bij elkaar zijn en willen blijven: "anders kom ik niet" .

Gisteren had Betty een borrel met oud-collega's georganiseerd in 'Eik en Linde'. Dit kroegje naast de Hollandse Schouwburg op de Plantage Middenlaan was altijd een borrelplekje toen ik nog bij Artsen zonder Grenzen werkte. Met Jaap ben ik ook nog even op kantoor geweest en heb veel ex-collega's ontmoet. Erg leuk.

Naast ex-collega's was de kroeg gevuld met mannen met rokken. Nee, de Plantage Middenlaan staat niet in het red-light-district, wel speelt Nederland morgen in de Arena tegen Schotland.
En die wedstrijd ga ik vanavond bekijken in Zaandam bij Ken en Astrid.

Maar eerst naar de Media Markt vandaag. Jonathan en Daniel hebben een hele waslijst aan playstation, psp en wii verlangens bij vertrek in mijn koffer verstopt.

op een vindbare plek........